Romantiek

Dit is waarom je bij Ben & Jerry’s even geen identieke bolletjes ijs meer krijgt

Het Amerikaanse Ben & Jerry’s staat over de hele wereld bekend als hofleverancier van het lekkerste ijs, verpakt in vrolijke kleurtjes. Hun motto is ‘vrede en liefde’ en daar zetten ze zich ook echt voor in met allerlei acties. Kortgeleden maakten ze bekend dat klanten in hun Australische ijswinkels niet langer meer twee dezelfde bolletjes kunnen bestellen. Deze maatregel is bedoeld als protestactie tegen de slakkengang waarmee de Australische overheid de legalisering van het homohuwelijk wil realiseren.

De situatie in Australië

Het homohuwelijk is in de Westerse wereld steeds normaler aan het worden. In Amerika, Canada, Engeland, Frankrijk en Nederland is het al officieel ingevoerd. Maar Australië is nog niet zover. En dat terwijl de Australische premier er wel een voorstander van is. Via een referendum wilde hij de invoering van het homohuwelijk op democratische wijze afdwingen. De oppositie voelde daar echter weinig voor en wil de keuze liever overlaten aan het parlement in plaats van het volk. Dit betekent dat het nog jarenlang kan duren voor er een beslissing genomen is.

Ben & Jerry’s in actie

De Amerikaanse ijsgigant komt nu tegen de trage Australische politiek in actie. Omdat twee mensen van hetzelfde geslacht hun liefde voor elkaar nog steeds niet mogen vieren door in het huwelijksbootje te stappen, kunnen klanten in Australië geen identieke bolletjes ijs meer kopen. Ben & Jerry’s doet dit vanuit solidariteit met Australische homo’s en als protest tegen de regering. De actie duurt tot en met 9 juni. Daarna kan iedereen weer gewoon kiezen wat ze willen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je een robot? *