Algemeen

Verspreid je zaad met Condoomfabriek!

Condoomfabriek.nl zet zich met Guerilla Gardening in voor de bloemetjes en de bijtjes.

Vanaf eind mei zal Condoomfabriek.nl, één van de grootste Nederlandse online verkopers van condooms en sextoys, bloemzaadjes meeleveren met de bestellingen. De klanten wordt daarbij opgeroepen om zich actief bezig te gaan houden met ‘Guerilla Gardening’.

“In eerste instantie sluit het misschien goed aan bij het ‘grappige’ imago van de webwinkel,” zegt Stéphanie Hulleman van Condoomfabriek.nl. “We hebben een beetje het patent op flauwe, dubbelzinnige humor. In dit geval betekent het dat we mensen oproepen om hun zaad op zo veel mogelijk plekken achter te laten. Dat is misschien niet helemaal logisch wanneer je condooms verkoopt.”

Maar achter die onderbroekenlol blijkt de aanpak van een serieus probleem schuil te gaan. Hulleman: “Het gaat erom op zoveel mogelijk plekken bloemzaad te verspreiden. Gooi ze bijvoorbeeld uit je autoraampje, de berm in. Uit onderzoek is gebleken dat méér wilde bloemen, en het vergroten van de natuurlijke habitat, kunnen helpen bij de aanpak van de bijensterfte. En dat moet gebeuren, want mensen zijn veel afhankelijker van bijen dan de meeste mensen beseffen. Zonder bijen geen voedsel, daar komt het helaas op neer.”

Of de actie van Condoomfabriek.nl de bijensterfte een halt toe gaat roepen valt nog te bezien. Hulleman: “Daarvoor is natuurlijk veel meer nodig. Maar het helpt hopelijk een klein beetje, en misschien dat meer mensen zich bewust worden van hoe belangrijk bijen voor mensen zijn. Daarnaast: meer bloemen, daar wordt de wereld in ieder geval een stukje vrolijker van. En tenslotte: het past bij ons. We houden ons bij Condoomfabriek.nl dagelijks bezig met seks, of hoe dat vroeger weleens genoemd werd: de bloemetjes en de bijtjes”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je een robot? *